Forsiden
   
 

TEATRET NEO
HOBROVEJ 53
8900 RANDERS
C

86 41 77 46
info@teatret-neo.dk

Erik Viinberg hædres med Horsens
Kommunes Børneteaterpris 2007Borgmester Jan Trøjborg overrækker Erik Viinberg teaterprisen. Foto: Per Algreen Sørensen


Horsens Kommune og den samlede danske børneteaterverden hædrede lørdag aften d. 15. september 2007, under Horsens Børneteaterfestival skuespilleren Erik Viinberg med Horsens Kommunes Børneteaterpris. Prisen blev overrakt af borgmester Jan Trøjborg og er på 25.000 kr.

I sin begrundelse for at give prisen til Erik Viinberg skrev Komitéen:

”Erik Viinberg har spillet teater for børn og unge i en årrække og har igennem sine forestillinger fængslet og fascineret både piger og drenge med pågående og vedkommende forestillinger. Med en ærlig og kraftfuld spillestil har prismodtageren gennem årene fået selv de ustyrlige drenge til at måbe og leve sig ind i dramaet. Uden berøringsangst over for svære emner har prismodtageren spillet sig ind i hjertet og under huden på sine tilskuere og berørt emner og temaer, der er vigtige for de unge.”

Erik Viinberg er anerkendt for sin enestående evne til at gå ind i psykologien på de karakterer, han spiller på scenen. Han berhersker til fulde at være klovn og psykopat. Hans håndværk er hans stærkeste kort, når han spiller for at vinde publikums opmærksomhed. Erik Viinberg har i år fejret sit 20 års teaterjubilæum, og igennem årene har han opbygget et enestående ry for at lave forestillinger, der både imponerer og bevæger.

Erik Viinberg startede 1987 på teatret Mariehønen, der i den periode også husede skuespillerne Jan Møller, Lisbeth Knoppper, der modtog Horsens Kommunes Børneteaterpris i 2003, og Peter Westphael, der nu er leder af Randers Egnsteater.
Da Peter Westphael i 2000 forlod Mariehønen til fordel for Randers Egnstater, kørte Erik Viinberg selv teatret videre. Ved starten af denne teatersæson skifter Teatergruppen Mariehønen navn til Teater Neo, men de dramatiske kvaliteter er stadig de samme.
   
Evanly Media // Søren Zacho Ruby